Market Buzz

Framtiden är här, den är bara ojämnt fördelad | Axis Communications

Framtiden är här, den är bara ojämnt fördelad | Axis Communications

Om vi vill skapa riktigt smarta byggnader måste vi gå från att arbeta i silor till att arbeta med infrastruktur i lager. Då kan vi sänka kostnader och förbättra systemens funktionalitet. Det vinner både fastighetsägare och hyresgäster på.

Som fastighetsägare kanske du säger, ”Ja, det låter ju bra, men vi sitter fast med en tung investering i ett proprietärt system.”

Inga problem enligt Jonas. Du behöver inte byta allt på en gång. Under en övergångsperiod kan du behålla gammal infrastruktur och ändra till komponenter med öppen standard när enheter går sönder eller behöver uppdateras. Med tiden får du ett alltmer öppet system.

Som du ser finns det många fördelar med att gå över till en lagerstruktur enligt lasagnemodellen. Om du vill veta mer om detta eller om IT-infrastruktur i allmänhet är IVA:s rapport Digitalisering för ökad konkurrenskraft ett bra ställe att börja.

Eller kontakta oss på Sensative för att se hur du enkelt, flexibelt och skalbart kan addera IoT till dina befintliga system och byggnader. På köpet får du den nya skiktade horisontella arkitekturen som Jonas Birgersson pratar om.

Found at

SHOW MORE BUZZ

Share this buzz